7 Ocak 2010 Perşembe

PKK'yı 500 bin avro dolandırıp kaçtılar

Devam eden etkili operasyonlar sonrasında kriz yaşayan terör örgütü PKK'da ''örgütü dolandırdığı'' belirtilen 5 kişi kayıplara karıştı. Paranın Kürt Kızılay'ı için Kürt halkından toplandığı belirlendi. İlginç olayın ayrıntıları şöyle:

Avrupa ülkelerinin finansman kaynaklarına yönelik devam eden etkili operasyonlar sonrasında kriz yaşayan terör örgütü PKK'da ''örgütü dolandırdığı'' belirtilen 5 kişi kayıplara karıştı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Almanya'nın Berlin kentinde faaliyet gösteren Kürt kökenli iş adamlarından örgütün adını kullanarak haraç toplayan ''Botan'' kod adlı Ş.K, ''Bayram'' kod adlı M.P, ''Salih'' kod adlı B.Ü, ''Ali'' kod adlı Ş.M, ''Doğan'' kod adlı N.Ç. isimli terör örgütünün gençlik yapılanması sorumlularının PKK'yı yaklaşık 500 bin avro ''dolandırdıkları'' belirtildi.

Terör örgütünün sözde Avrupa sorumlusu Sabri Ok'un talimatıyla Berlin'deki sözde gençlik yapılanmasında yaşanan yolsuzluğa ilişkin bir rapor hazırlandığı ve Kandil'e iletildiği kaydedildi.

Raporda, terör örgütünün gençlik yapılanmasının başındaki 5 kişinin, Almanya'da iş yapan kişiler arasındaki anlaşmazlıkları da örgütün adını kallanarak çözdükleri, bu kişilerin örgütün bilgisi dışında organize suç faaliyetleri yürüttükleri de iddia edildi. Olayla ilgili acil bir soruşturma ekibi kurulduğu ve kaçan 5 kişinin yerlerinin belirlenmesi için örgüt mensuplarının uyarıldığı ifade edildi.

Öte yandan, terör örgütü tarafından finansman ve kadro temini amacıyla Almanya'da faaliyet gösteren ''Kürt Kızılayı'' adlı paravan oluşumun başındaki M.P'nin, bu ülkede yaşayan Kürtlerden doğal afetlere yönelik para toplandığı ve bu paralarında söz konusu kişi tarafından şahsi harcamalarında kullanıldığı öne sürüldü. İddiaya göre, topladığı paralarla kendisine iş yeri kuran M.P'nin sorgulanmak üzere Kandil'e çağrıldı.

Geçtiğimiz aylarda Fransa'da ''Ali'' kod adlı A.K. ile ilişkisi olduğu belirtilen ''Amara'' kod adlı M.D, Almanya'da ''Erdal Sinan'' kod adlı H.Y, Kıbrıs Rum Kesimi'nde ''Diyar'' kod adlı İ.Ü, İran'da ''Tolhildan'' kod adlı K.K. örgütün önemli miktardaki paralarını alarak kaçmıştı.

AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder