31 Ocak 2010 Pazar

Sözlüğün Devamı 1

Hafıza Kartı- telefon hafızasının genişletilmesinde ve resim, müzik, video ve benzeri dosyaların kaydedilmesinde kullanılan kartlardır. Farklı özelliklerde pek çok hafıza kartı bulunmaktadır. Hafıza kartlarının cep telefonlarında kullanılabilmesi için kart özelliklerinin cep telefonlarıyla uyumlu olması gerekmektedir.

IMEI (International Mobile Equipment Identity) - Uluslararası Mobil Cihaz Kodu, şebeke üzerindeki GSM / DCS / PC cihazını tanımlayan 15 haneli evrensel koda verilen addır. Bu kod değiştirilemez. Operatörler bu kod sayesinde kendi şebekeleri veya başka şebekeler üzerinde dolaşan telefonları tanıyabilmektedir.

İnternet tarayıcısı (browser) - Cep telefonunuzda veya bilgisayarınızda bulunan ve web sayfalarını görüntülemenizi veya bu sayfalar üzerinde işlem yapmanızı sağlayan programdır. Cep telefonunun modeline ve internet tarayıcısının özelliklerine bağlı olarak, WAP sitelerinde gezinebilir veya sadece web sitelerine erişim sağlayabilirsiniz. Cep telefonunuzdan yapacağınız web erişimlerinde web sayfası telefon ekranına sığacak şekilde görüntülenir. Bilgisayarlarda kullanılan en yaygın internet tarayıcıları Internet Explorer ve Firefox'tur. Cep telefonlarında ise farklı özelliklerde pek çok internet tarayıcısı kullanılabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder