31 Ocak 2010 Pazar

Vodafone Global Vakfı

Vodafone Global Vakfı, sosyal yatırım politikası gereği faaliyet gösterdiği her ülkede yerel bir vakıf kurmaktadır. Türkiye'de de toplumun ve çevrenin korunması, toplumsal refah düzeyinin artırılması ve sürdürülebilir kılınması , Türkiye'nin bilgi toplumuna dönüşmesi için Türkiye Vodafone Vakfını kurmuştur.
Sosyal yatırım politikamız gereği aşağıdaki öncelikleri belirlenmiştir:

1. Mobil telekomunikasyon teknolojisinin faydalarını olabildiğince kullanarak insanların topluma katılımlarını engelleyen faktörleri ortadan kaldırmak
2.Doğal çevreyi korumak
3. Lokal topluluklarla aramızdaki en güçlü bağı oluşturan çalışanlarımızın, içinde yaşadıkları topluma gönüllü hizmet vermelerine destek olmak

Türkiye Vodafone Vakfı, yukarıda belirtilen amaçlar doğrultusunda 2007 senesi içinde Türk Eğitim Vakfı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile işbirliği yapmıştır.

Seçilen projeler, bilişim teknolojisinin etkin kullanımı ile eğitim sisteminin geliştirilmesine destek verebilecek, yaygın bir uygulama ile daha geniş kitlelere ulaşarak örnek olabilecek, özellikle dezavantajlı gençlerin kapasitelerinin yükseltilmesini sağlayabilecek ve bilgi teknolojileri sektöründeki kalifiye eleman açığını kapatarak istihdam yaratılmasına katkıda bulunacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder