27 Ocak 2010 Çarşamba

Haiti'de ölü sayısı Hiroşima'yı geçti

Depremde yerle bir olan Haiti'de, ölü sayısının 450 bini bulacağı açıklandı Atom bombası atılan Hiroşima ve Nagazaki'deki toplam ölü sayısı 200 bindi


Ocak'ta yaşanan depremin ardından ortaya çıkan korkunç bilanço gün geçtikçe daha da netleşiyor. 7.0 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı henüz tam olarak belirlenemese de, toplu mezarlara 150 binden fazla cesedin gömüldüğü bildirildi. Haiti İletişim Bakanı Marie-Laurence Jocelyn Lassegue tarafından yapılan açıklamada, "Halen enkaz altında 200-300 bin arası kişi olduğunu tahmin ediyoruz. Ancak emin olduğumuz bir şey var. O da elimizdeki rakamlara göre sadece başkent bölgesinde 150 binden fazla cesedin toplu gömülmüş olduğu" dedi. İkinci Dünya Savaşı'nda atom bombası atılan Japonya'nın Hiroşima kentinde 120 bin kişi, Nagazaki'de ise 80 bin kişi yaşamını yitirmişti. Hiroşima'da bomba patlar patlamaz 45 bin kişi ölmüştü. Patlamayı izleyen 3 hafta boyunca 15 bin kişi, bir yıl içinde ise 60 bin kişi daha öldü. Nagazaki'de ise patlama anında 31 bin kişi, patlamayı izleyen 3 hafta boyunca 32 bin kişi, bir yıl içinde ise 17 bin kişi yaşamını yitirmişti.

TÜRK EKİBİNE TEŞEKKÜR
Haiti Hükümeti nüfusu 2 milyon üzerinde olan başkentte evsiz kalan 600 bin kişinin akraba veya kırsal bölgelerde sığınma koşulları bulmalarını isterken, yardım kuruluşları 100 bin çadıra ihtiyaç olduğunu bildiriyor. Haiti'deki deprem sonrası hızla bölgeye giden ve çalışmalarını sürdüren Türk Kızılayı'na, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu'ndan teşekkür geldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder