31 Ocak 2010 Pazar

Sözlük Devamı 2

Kapsama alanı - Mobil telefon servisi antenlerinin yaydığı sinyallerin yarıçap aralığıdır. Şebeke erişiminin olduğu zamanlarda kapsama alanının da iyi olduğu ve hücreler arası geçişte sinyal kaybı olmadan veya kesinti yaşanmadan arama yapılabileceği bilinmektedir.

Kızıl ötesi - Kablosuz verinin kızıl ötesi teknoloji kullanılarak aktarılmasını sağlar. Genel olarak cep telefonlarından bilgisayarlara veri aktarmak için kullanılır.

Lityum polimer piller - Bütün lityum iyon pillerle benzer özellikler taşır. Bunlar, lityum iyon pillere göre daha küçüktür. Ayrıca, polimer dövülgen bir özellik taşır. Bu pillerin devir yükleme / boşaltma oranları daha büyüktür.

Mbps / Kbps - Her iki terim de saniyede bit cinsinden iletilen verinin hızını ölçmek için kullanılır. Kbps, saniyede iletilen Kilobit sayısıdır (1 Kilobit = 1000 bayt). Aynı şekilde Mbps, saniyede iletilen Megabit sayısıdır (1 Megabit = 1000 Kilobit).

MMS (Multimedia Messaging) - Üçüncü nesil kablosuz iletişimde bulunan ve metin, görüntü ve ses formatında kaliteli ve gerçek zamanlı mesaj oluşturulmasına izin veren Çoklu Ortam Mesajlaşma Servisidir. MMS, bu özelliği destekleyen cep telefonlarında kullanılabilen bir hizmettir.

Mobil Yayın - Bazı operatörler tarafından sunulan bir hizmettir. Bu hizmeti kullanarak çeşitli kanallar aracılığıyla yol durumu, hava durumu, konser, sosyal faaliyetler ve benzeri aktivitelere ilişkin faydalı bilgilere erişebilirsiniz. Bu hizmetten faydalanabilmek için cep telefonunuzun bu özelliği destekliyor olması gerekmektedir.

MP3 - Ses dosyalarının normal boyutunun 20 kata varan oranlarda sıkıştırılmasıyla elde edilen ve daha düşük ses kalitesine sahip ses formatıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder