30 Ocak 2010 Cumartesi

niye sünizit oluruz

Çocukluk ve erişkinlik döneminde ya da ileri yaşlarda, sinüzitten yolu geçmeyen yok gibidir. Burun ve sinüslerle ilgili sorunlarınız varsa ve bu kitabı okumaya başladıysanız, sinüzitin ya da sinüziti başlatabilen basit bir nezlenin ne kadar can sıkıcı olduğunu tahmin edersiniz.
Tıkalı burun, genel kırgınlık hali, burun çevresinde basınç hissi, ağrı, burun arkasına akıntı, koku kaybı gibi şikayetlerin çok sinir bozucu olduğunu ne yazık ki yaşamayan bilmez. Ağız kokusu, horlama, öksürük, kulak sorunları gibi başka şikayetler de olabilir. Bu sorun uzadıkça, yaşamınızı daha da olumsuz etkilemesi kaçınılmaz olur. Bir toplantı ya da önemli bir sınav öncesinde sinüsleriniz dolu ve ağrılıysa, rahatsızlığınız dikkat bozukluğuna, başarısızlığa yol açar.
Doktor tarafından tavsiye edilmeden, uzun süreli kullanılan güçlü burun spreyleri tam bir hayal kırıklığı yaratır. Çünkü, bu kötü alışkanlık bir süre sonra ters etki yaparak, burnunuzun içini daha da kurutup tıkalı hale getirir.

Bilgili ve sabırlı olun
Sosyal olarak, birçok etkinlikten de uzak durmaya başlayabilirsiniz. Açık havadaki piknikler, rüzgarlı bir deniz kıyısı veya bir uçak yolculuğu keyif vereceğine kabusunuz olur. Ve siz, yaşamınızı karamsarlığınız daha da artmış bir şekilde sürdürürsünüz. Belki de, şikayetlerinizin farkında değilsiniz ya da bu şekilde yaşamaya alıştınız.
Yanınızdakiler başta horlama olmak üzere, ağız kokusu, boğazın sevimsiz bir şekilde temizlenmesi gibi birden çok şeyden etkilenip, sizi uyarabilir. Yakın çevrenizle iletişiminiz bile bozulabilir.  Ancak, pes etmemelisiniz! Sinüzit tedavisi için yapılabilecek çok şey var. Öncelikle bilgili ve sabırlı olmalısınız.
Rahatsızlığı açık olarak anlamaya çalışmanın, size ya da sinüzitli hastanın yakınlarına yararlı olacağına eminim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder