30 Ocak 2010 Cumartesi

Dededen Kalan Mirasa Konmak için Arkadaşıyla Halasına Plan Yapan Genç Yakayı Ele Verdi

Olay, Kadıköy mahallesi'nde Ayşe E.(39)'ye ait evde meydana geldi. İddiaya göre, dededen kalan ortak mirasa göz diken yeğen İbrahim K.(35) halasının kimliğini kullanarak dedesinden kalan arazinin tapusunu üzerine geçirmek istedi. Bunun için arkadaşı Murat U.(27) ile bir plan yaptı. Plan doğrultusunda İbrahim K. halası Ayşe E.'yi köye gezmeye götürdü. Bu sırada halasının evinin anahtarlarını daha önceden anlaştığı arkadaşı Murat U.'ya vererek evden halasının kimliğini çalmasını istedi. Murat U. anahtarlarını aldığı eve girerek nüfus cüzdanını aramaya başladı. Kimliği bulamayan Murat U. evde bulunan yaklaşık bin TL değerinde ziynet eşyasını ve 2 adet kredi kartını çalarak evden ayrıldı.

Olaylardan habersiz olan hala Ayşe E. ise eve geldiğinde ziynet eşyalarının ve kredi kartlarının çalındığını fark ederek polisi arayarak şikayette bulundu. Bunun üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında çalıntı kredi kartıyla 3 farklı işyerinden alışveriş yapıldığı tespit edildi. Ardından da işyerlerinin güvenlik kamerası görüntülerinde yapılan incelemede şüpheli Murat U.'nun kimliği tespit edildi.

Şüpheli Murat U., Unkapanı Mahallesi'nde yakalandı. Murat U. ifadesinde eve hırsızlık için girmediğini İbrahim K.'nın dedesinden kalan arsaların tapusunu üzerine geçirmesi için halası Ayşe E.'nin kimliğini alması gerektiğini ve evde kimliği bulamayınca ziynet eşyaları ve kredi kartını çaldığını itiraf etti. İfade doğrultusunda harekete geçen Hırsızlık Büro ekipleri, halasına çirkin planı hazırlayan yeğen İbrahim K.'yı İstasyon Mahallesi'nde bir evde yakalayarak gözaltına aldı. Polisteki sorguları tamamlanan İbranim K. ve Murat U., adliyeye sevk edildi. Polis, hırsızlık zanlılarıyla birlikte polis, ziynet eşyaları ve çalıntı kredi kartıyla alınan eşyaları da delil olarak mahkemeye getirdi. (CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder