10 Ocak 2010 Pazar

Microsoft'un Silverlight

Öte yandan Microsoft'un pek çok açıdan kendi standartlarını oluşturmayı arzuladığı da gözden kaçmıyor. Microsoft 1990'larda ve 2000'lerin büyük kısmında Vector Markup Language teknolojisini geliştirdi ve kullandı.
Microsoft'un bu önerisi W3C tarafından reddedildi ve XAML seçildi. Microsoft'un şimdiki odak noktası ise Windows Presentation Foundation yani WPF. Microsoft, grafikler ve özellikle Silverlight için çalışıyor. Silverlight, WPF'nin hafifletilmiş bir alt oluşumu.
Microsoft'un Silverlight'a yeni özellikler ekleyerek, Windows'ta grafik katman olarak kullanmak istediği konuşuluyor. Microsoft'un hızla gelişen Silverlight standardı, SVG'nin yaptığı 2D grafik işlemlerini kolayca yapabildiği gibi, ses ve görüntünün ötesinde karakter ve tablolar kullanan grafikleri de halledebiliyor; yani daha güçlü.
Bütün bu gelişmeler ışığında Microsoft'un en son W3C standartlarının geliştirilmesine aktif rol alması ve Silverlight planlarını elden geçirerek, güçlü bir alternatif olarak değiştirmesi de muhtemel görünüyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder