15 Ocak 2010 Cuma

Kotanızı Kontrol Altına Almak için

Web sayfalarındaki Flash animasyonları engelleyerek internet gezinti hızınızı arttırmanın yanı sıra kotanızın da çabucak dolmasını engelleyebilirsiniz.

İnterneti özellikle mobil modemle ya da cep telefonunuzdaki bağlantıyı paylaşarak kullandığınızda web sayfalarında bulunan Flash animasyonlar başınızın en büyük belalarıdır. Hem gezinti hızınızı yavaşlatan hem de kotanızı hatırı sayılır derecede dolduran bu animasyonlar, çoğu zaman görsellikten öteye geçmez ve web sitesinde ihtiyacınız olan fonksiyonlara destek vermezler. Reklam, görsellik ya da video içerikleri gibi Flash animasyonların siz istemediğiniz sürece web tarayıcınız tarafından indirilmemesini sağlamak uygun eklentiyi kullanarak oldukça kolay bir iş.

  1. Firefox'ta ''Araçlar > Eklentiler > Eklenti edin'' yolunu izleyerek eklenti arama kutucuğuna Flashblock yazıp aratın ve ''Flashblock'' eklentisini ''Firefox uygulamasına ekle'' butonuna basarak tarayıcınıza yükleyin.

  2. Kurulumu tamamlayıp Firefox'u yeniden başlattığınızda eklenti herhangi bir ek ayar yapmanıza gerek olmadan otomatik olarak çalışacak ve aktif hale gelecek ancak isterseniz bazı ince ayarlar yapabilirsiniz.

  3. Örneğin; ''Araçlar > Eklentiler > Flashblock > Seçenekler'' yolunu izleyerek Flash tabanlı içerik engellenmesinin hangi web sitelerinde ya da sayfalarda aktif olmayacağını kolaylıkla belirleyebilirsiniz.

  4. Flash tabanlı içeriğe sahip bir web sayfasını ziyaret ettiğinizde Flash animasyonun ya da videonun olduğu yerde bir oynatma butonu göreceksiniz. Bu butona basmadığınız sürece ilgili animasyon indirilmeyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder