7 Ocak 2010 Perşembe

Devlet Hastanelerinde VIP Oda

Sağlık alanında yaşanan dönüşüme devlet hastaneleri de ayak uydurdu. Hasta sayısı bir yılda yüzde 100 azalan Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Hastanesi, içinde televizyonu, buzdolabı, banyosu olan özel odalarla hasta çekmeye çalışıyor.

VIP odalarda kalan sigortalı anne baba adaylarından sembolik bir ücret alınıyor.

Başkent'in bebek hastanelerinden Dr. Sami Ulus Kadın Doğum'daki değişim bir yıl öncesinde başladı. Zübeyde Hanım Doğum Hastanesi iken Dr. Sami Ulus Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlanan sağlık kuruluşuna hastaların ilgisi azaldı. Bunun üzerine bir araştırma yapan hastane yönetimi vatandaşların hastanenin taşındığı düşüncesiyle diğer kadın doğum hastanelerini tercih ettiğini ortaya çıkardı. Ankara'daki özel hastanelerin de hasta çekmek için yaptıkları tanıtım çalışmalarıyla Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi'nde günlük doğum 20'de 10'a geriledi. Bu azalmayı geriye çevirmek için kolları sıvayan Başhekim Candemir Akcan ile Başhekim Yardımcısı Reşat Doğusan, hastanede bir dizi yeniliklere imza attı.

DOKTOR ODALARI VIP HASTA ODASINA DÖNÜŞTÜ

Radikal bir kararla doktorların reçete yazdığı odalar doğum yapan annelerin gönül rahatlığıyla kullanabildiği özel mekanlara dönüştürüldü.

Varoş semtteki hastaneye 17 tane tek kişilik özel oda yapılırken, 2 tane 2 kişilik oda yapıldı. 3 masası olan yeni bir ameliyathane hizmete sokularak, yoğun bakım son teknolojiyle donatıldı.

Değişikliklerin ardından kendilerini tercih eden anne adayı sayısında biraz olsun artış yaşandığını kaydeden Dr. Sami Ulus Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Reşat Doğusan, "Tek kişilik odalarda banyo ve tuvalet olduğu için herkesin hoşuna gidiyor. Ayrıca odalarımızda buzdolabı ve televizyon var. Refakatçilerin kalabileceği yatağa dönüşen koltuklar da aile yakınlarına rahatlatıyor." diye konuştu.

Ankaralı annelerin genellikle özel odaları tercih ettiğini ifade eden Doğusan, hastanenin kadın doğum kısmına yapılacak yeni yatırımlarla hasta sayısını arttırmayı hedeflediklerini belirtti.

CİHAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder