7 Ocak 2010 Perşembe

CHP'li vekil Ermenistan sınırında eylem yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kars-Akyaka tren seferlerinin durdurulmasını protesto etmek için ilginç bir eyleme imza attı.

Ensar Öğüt, Ermenistan sınırındaki Akyaka ilçesinde raylara oturup eylem yaptı. Tren seferlerinin yeniden başlatılmaması halinde kendisini raylara zincirleyeceğini söyleyen Öğüt, Akyakalılarla birlikte alkışlı tempo tutup slogan attı.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, CHP Kars İl Başkanı Çetin Bilgir ve parti teşkilatıyla birlikte Kars'ın Ermenistan sınırındaki Akyaka ilçesine gitti.

Kars-Akyaka tren seferlerinin bakım ve onarım çalışması gerekçe gösterilerek durdurulmasını protesto etmek için ilçeye giden CHP'li vekil ve partilileri Akyaka'nın DP'li Belediye Başkanı Turgut Turan, CHP ilçe teşkilatı ve vatandaşlar alkışlarla karşıladı. Buradan tren istasyonuna geçen CHP'li Öğüt, Akyaka-Kars tren seferlerinin yeniden başlatılması için gerekli bütün girişimleri yapacaklarını söyledi. Akyakalılar'ın Ermenistan sınırında bekçilik yaptıklarını ve yoksul halkın bütün haklarının alınması için her türlü desteği vereceklerini ifade eden Öğüt, tren seferlerinin başlamaması halinde Akyaka'ya bir daha geleceğini ve Akyakalılarla birlikte bu defa da kendilerini raylara zincirleyip eylem yapacaklarını belirtti. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Öğüt, Akyakalılar'ın Cumhuriyet adını koydukları trenin sefere yeniden başlaması gerektiğini vurguladı. Öğüt, bakanlıklar nezdinde de girişim başlattıklarını ve bu işin peşini bırakmayacaklarını sözlerine ekledi. Öğüt ayrıca, Doğukapı'nın da açılması gerektiğinin altını çizerek, "Doğukapı meselesi elbette ki devlet meselesidir. Ama burayı açmaya çalışırken de Azerbaycan'ı küstürmemek gerek." dedi.

DP'li Akyaka Belediye Başkanı Turgut Turan da ilçe halkı adına çok üzüldüklerini dile getirerek, "Tren seferlerinin yeniden başlamasını istiyoruz. Umarız ki sesimize kulak verirler ve tren seferlerimizi başlatırlar. Bu bizim yoksul halkımız için son derece önemlidir." diye konuştu.

Konuşmalardan sonra CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, ilçe halkıyla birlikte alkışlı tempo tutup sloganlar eşliğinde raylar üzerinde bir süre yürüdü. Öğüt ve beraberindekiler daha sonra da karlı zemin üzerindeki raylara oturup slogan attı.

(CİHAN)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder