23 Ocak 2010 Cumartesi

Ağız Nezlesi

Ağız nezlesi ağız İçi İltihaplarının en sık görülen ve en az zararlı türdür. Ağızdaki yerleşik bakteri florasının genel ve yerel çeşitli durumlara bağlı olarak hastalık yapabilme yeteneği kazanmasından kaynaklanır. Her yaşta görülebilir. Özellikle iyi beslenmeyen çocuklarda diş çıkaran bebeklerde ve kızamık kızıl suçiçeği kızamıkçık gibi döküntülü hastalıklar sırasında ortaya çıkar. Erişkinlerde başlıca nedenleri diş taşları [...]

Sağlıklı olmak, insan mutluluğunun öncelik taşıyan bir öğesidir. Sağlıklı yaşam

koşulları açısından spor önemli bir faktördür. Yaşamamız için alınan hava

besinden daha önemlidir.

Sağlıklı yaşamak herkesin üzerinde titizlikle durduğu bir konu ama ne hikmetse

sağlığımızın değeri bizden uzaklaşınca anlaşılır hemen doktor, meyve sebze,

arayışlara gireriz. Sağlıklı yaşam için sağlıklı bir beslenme alışkanlığımız olmalı.
Ağız Nezlesi

Ağız nezlesi ağız İçi İltihaplarının en sık görülen ve en az zararlı türdür. Ağızdaki yerleşik bakteri florasının genel ve yerel çeşitli durumlara bağlı olarak hastalık yapabilme yeteneği kazanmasından kaynaklanır. Her yaşta görülebilir. Özellikle iyi beslenmeyen çocuklarda diş çıkaran bebeklerde ve kızamık kızıl suçiçeği kızamıkçık gibi döküntülü hastalıklar sırasında ortaya çıkar. Erişkinlerde başlıca nedenleri diş taşları ve uygun olmayan diş proaaalerinin kullanılmasıdır. Sindirim bozuklukları yüksek ateş örseleyi*ci yiyecekler çok sıcak içecekler ve sigara da ağızda bu tip iltihap yapabilir.
Ağız nezlesinin sık rastlanan bir başka nedeni vitamin eksikliğidir. Artık iskorbüt ve beriberi gibi ağır vitamin yetmezliklerinden kaynaklanan hastalıklar dengeli beslenme bilinci ve olanaklarının bulunduğu ülkelerin gündeminden çıkmıştır. Ama yetersiz ve dengesiz beslenmeye ya da vücuttaki işlev bozukluklarına bağlı olarak gizli vitamin eksikliği hastalıkları görülmektedir.
Ağız nezlesi genellikle ağız boşluğunda kırmızılıkla ortaya çıkar. Çoğukez dil ve dudaklarda yaygın ve tekdüze kızarıklıklar görülür. Hasta ağzında kuruma ve yanma duyar.
Yutma ve çiğneme hareketleri güçleşir. Bu tip ağıziçi iltihapları mikrop öldürücü gargaralar kullanılarak tedavi edilebilir. Ayrıca ağrı ve yanma duyumunu ortadan kaldıran hafif uyuşturucu ve mikrop öldürücü ilaçlar yararlı olabilir. İltihap vitamin eksikliğine bağlıysa tedavi eksik olan vitaminle*rin karşılanmasına dayanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder