20 Ocak 2010 Çarşamba

Kızgın yolcu uçağın körüğünü patlattı

Atatürk Havalimanı'nda uçakların ''De-Icing'' işlemlerindeki yoğunluk, uçak seferlerinde rötarlara neden olurken, gecikmeye tepki gösteren bir yolcu, Onur Air uçağında ''slide'' adı verilen yolcu tahliye botunun patlamasına neden oldu.

İstanbul'daki soğuk hava ve kar yağışı nedeniyle dün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'nda buzlanmaya karşı uçaklara ''De-Icing'' uygulaması yapıldı. Uygulama sırasında uçuşlarda yaklaşık üç saate varan gecikmeler yaşandı.

Onur Air'in İstanbul-Diyarbakır seferini yapacak uçağı da ''De-Icing'' işlemi nedeniyle yaşanan yoğunluk yüzünden dört saat rötar yaptı. Bu sırada gecikmeye tepki gösteren bir yolcu, kabin görevlileri ile tartışarak, uçağın arka kapısını açınca ''slide'' adı verilen tahliye botu patladı.

Bunun üzerine uçuş iptal edilerek yolcu da karakola götürüldü. Onur Air'in Diyarbakır yolcuları daha sonra başka bir uçak ve uçuş ekibi ile Diyarbakır'a gitti.

-ONUR AİR'DEN AÇIKLAMA-

Onur Air, konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

''Dün akşam saat 18.45'te Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul-Diyarbakır seferini yapacak Airbus 320 tipi OHY 036 sefer sayılı uçağımız planlanan saatinde 168 yolcusuyla kapı kapatmıştır. Ancak hava muhalefeti nedeniyle havalimanında oluşan yoğunluk sonrasında buzlanmayı önleyen (De-Icing) işlemi için tüm uçaklarla birlikte sıra beklenmiştir. İşlemler bitip kalkış için sıraya girildikten sonra uçaktan inmek isteyen bir yolcu, hostesin müdahalesine rağmen zor kullanarak sağ arka kapıyı açmış ve bu nedenle (slide) adı verilen yolcu tahliye botu otomatik olarak patlamıştır. Herhangi bir teknik arızası olmayan, ancak yolcunun uçağa verdiği bu zarar nedeniyle havacılık kurallarına göre (No go) uçamaz hale gelen uçağımız geri dönmüş ve sonrasında yolcular için yeni bir uçak tahsis edilmiştir.

Yeni uçağın tahsis edilmesiyle birlikte sefer ancak saat 04.00 civarında yapılabilmiştir.''

Bu arada, İstanbul-Diyarbakır seferinde yaşanan gecikme nedeniyle 203 yolcusu bulunan Diyarbakır-İstanbul seferi de gecikmeli olarak gerçekleştirildi.

AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder