20 Ocak 2010 Çarşamba

İhsanoğlu Erdoğan takdir ediliyor

İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam ülkeleri arasında takdirle karşılandığını belirtti.

İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam ülkeleri arasındaki ilişkilerin gelişmesi için aldığı şahsi inisiyatifler ve tüm girişimlerinin İslam dünyasında "takdirle" karşılandığını söyledi.

İhsanoğlu, Başbakan Erdoğan ile Cidde'deki İKT Genel Merkezinde yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, bu ziyaretinin hem Başbakanın, hem de hükümetinin kendilerine desteğin tezahürü olduğunu belirtti.

Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin "çok önemli" olduğunu kaydeden İhsanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin gelişmesi hem bizim için, hem de İslam dünyası için son derece önemlidir. Sayın Başbakanın İslam ülkeleri arasındaki ilişkilerin gelişmesi için almış olduğu şahsi inisiyatifler ve tüm girişimler İslam dünyasında takdirle karşılanmaktadır."

Başbakan Erdoğan'a kısa bir süre önce İslam dünyasının en büyük ödülü olarak bilinen Kral Faysal Ödülünü hatırlatan İhsanoğlu, "Bu ödül sadece Suudi Arabistan adına değil, tüm İslam dünyası adına bir şükran ifadesidir" dedi.

İhsanoğlu, Erdoğan'a Kral Faysal Ödülünün neden verildiğini şu sözlerle dile getirdi:

"Tabii ki bu ödülün verilmesi, Sayın Başbakanın ülkesinde yaptığı sosyoekonomik kalkınma, refah hamleleri, aynı zamanda adalet ve demokrasi içerisinde yürüttüğü büyük hamlelerin verimli oluşu ve ülkeyi dünyanın en büyük 20 ekonomisinin arasına taşımış olması, faktörlerin başındaydı. Sayın Erdoğan'ın İslam dünyasının davalarına, özellikle Filistin meselesine sahip çıkması, bunu bütün dünya çapında savunmuş olması ve Filistin halkının uğradığı zulümleri dile getirmiş olması, bir başka önemli faktördü. Uluslararası platformda ise Türkiye'nin Medeniyetler İttifakına imza atmış olması da İslam dünyasının takdirine mazhar olmuş ve bu sene Kral Faysal Ödülü Sayın Başbakanımıza verilmiştir."

Başbakan Erdoğan ile İslam dünyasının meseleleri ve Türkiye'nin buna katkılarını konuştuklarını kaydeden İhsanoğlu, bir soru üzerine, Filistin konusuyla ilgili İKT'nin çok önemli rol oynadığını belirterek, "İKT Filistin'deki gerçeklerin ortaya çıkması ve ne gibi çalışmaların yapılabileceği konusunda bölgeye bir heyet gönderdi. İKT geçen sene UNESCO nezdinde Kudüs'ün korunan bir şehir olması yönünde girişimlerde bulundu. Türkiye'nin de bu konuda büyük desteklerinin olacağına inanıyoruz" dedi.

Erdoğan, basın toplantısının ardından Mekke'ye gitti. Erdoğan'ın bugün Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder