20 Ocak 2010 Çarşamba

Gönül Ağca'nın çürük raporu inceleniyor

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Mehmet Ali Ağca'nın ''askerliğe elverişli olmadığına'' ilişkin raporla ilgili olarak, ''Zannediyorum raporun gerekçesi geçirdiği hapishane süresi ve zihni travma'' dedi.

AK Parti Bayraklı İlçe Teşkilatıyla kahvaltıda bir araya gelen Bakan Gönül, gazetecilerin Mehmet Ali Ağca ile ilgili sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Ağca'nın çok fazla ekranda göründüğü ve gazetelerde yer aldığı için eleştiriler yapıldığını belirterek, askerlikle ilgili aldığı rapora ilişkin sorusuna Bakan Gönül, şu yanıtı verdi:

''Şimdi bizi ilgilendiren tarafı yalnız askerlik. Diğerlerini tabii siz daha iyi değerlendirebilirsiniz. Bana göre bazı yanlışlar oluyor bu işte. Hatırlarsanız iki sene evvel yine serbest bırakılmıştı. O zaman da bir rapor almıştı 'Askerlik yapamaz' diye. Ancak yeniden hapishaneye konulduğu için o rapor neticelenmemişti. Gazetelere yanlış bir yansıma var. 'O zaman Savunma Bakanlığı raporu tasdik etmedi yani askere gider dedi, şimdi askere gitmez' deniyor, öyle değil. Tekrar hapishaneye girdiği için raporun tekemmül etmesi, yani sonuca ulaşmasına gerek kalmamıştır. Şimdi benzeri bir rapor aldı ve bizim arkadaşlarımız da inceliyorlar. Bu defa serbest hapishaneye yeniden dönmesi söz konusu değil. Zannediyorum raporun gerekçesi, geçirdiği hapishane süresi ve zihni travma. Bu sebeple verilen raporun gerekçesi bu. Bu arkadaşlarımız tarafından aynı istikamette değerlendirilecektir.''

AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder