17 Ocak 2010 Pazar

Desti İzdivacada şikayet var

İZDİVAÇ PROGRAMLARINA ŞİKAYET
RTÜK'e başvuran seyirciler, sadece reklam kuşaklarını değil, aynı zamanda özellikle diziler ve filmler içerisinde yayınlanan reklamları da eleştirdi. İzleyiciler en çok reklamların uzunluğundan ve müstehcenliğinden (yüzde 20) şikayetçi oldu.


Kuşak programları hakkında kaydedilen 4 bin 333 bildirimin yarısına yakını ''Zuhal Topal;la İzdivaç'' adlı programa yönelik olarak gerçekleşti. Bunu yüzde 13 oranıyla ''Müge Anlı ile Tatlı Sert'' ve yüzde 8'lik oranla ''Esra Erol'la İzdivaç'' adlı kuşak programları izledi.

Bu üç programa ilişkin bildirilen şikayet gerekçelerinde ilk sırayı ''kişilik haklarına aykırılık-hakaret'' konusu alırken, ''ayrımcılık (dil, din, ırk)'' ve ''kişiye yönelik şikayet (sunucu veya katılımcı)'' kriterleri hakkında da bildirimde bulunuldu. Vatandaşların şikayetlerinin, programda kullanılan ifadeler ve bunları dile getiren katılımcılar üzerinde yoğunlaştığı gözlendi.

Haber bültenleriyle ilgili şikayetlerde ise yüzde 40 oranında ''siyasi parti propagandası'', yüzde 38 oranında da ''taraflık yayıncılık'' yapıldığı savunuldu.

Haber bültenleri konusunda en fazla şikayet edilen kanallar, yüzde 13 ile Kanal D, yüzde 12 ile Star TV ve yüzde 11 ile Show TV oldu.

İzleyiciler, yaptıkları başvuruların yüzde 27'sinde genel anlamda bütün kanallardaki haber bültenlerinden şikayetçi oldu.

AA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder